Horeca Verkiezingsfestival Haarlem

Haarlem haalt de politiek naar de kroeg en dus dichtbij de kiezer. Dat doet organisator Gert-Jan Ankoné graag. En met verve. En dus nemen alle deelnemende partijen behalve de ChristenUnie, want die partij heeft andere prioriteiten op zondag, deel aan ieder een pitch en een doorlopend debat verdeeld over 12 kroegen in de binnenstad van de Spaarnestad.

Zondag 11 maart van 14.00 tot 19.00 uur ben ik moderator, gespreksleider en interviewer in Bierlokaal de Uiver in de Lange Begijnestraat.

We gaan in vier rondjes telkens twee tot drie vertegenwoordigers van een bepaalde ‘doelgroep’ uitnodigen om te spreken over wat zij van de politiek verwachten, wat ze daar de afgelopen periode van hebben meegemaakt, en hoe tevreden ze daarover zijn. Groepen zijn (vooralsnog): kleine ondernemers (incl cultuur), vertegenwoordigers van wijken met de laagste opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen, vertegenwoordigers van burgerinitiatieven en jongeren. Kortom de groepen die, in tegenstelling to bijvoorbeeld de Industriekring Haarlem of de grote projectontwikkelaars, geen gemakkelijke ingang bij de gemeente hebben.

Kijk op Facebook onder het evenement: Groot Horeca Verkiezingsfestival Haarlem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *