Transformcity Sloterdijk II pilot

Sloterdijk II is klaar voor de nieuwe Omgevingswet en gaat een pilot-traject in met de bouw van een inclusieve lokale community met de Transformcity toolkit voor structurele participatie en collectief eigenaarschap in gebiedsontwikkeling. De gemeente Amsterdam zet Transformcity al in voor twee van haar grootste transformatiegebieden. In gewone mensentaal bouw je samen met tal van stakeholders online in een SimCity-achtige community visueel aan je eigen meerdaagse festival op een terrein dat in alles doet denken aan de inrichting van een nieuwe stad.

Gebiedsontwikkeling gaat steeds vaker over het transformeren en verdichten van de bestaande stad. Als gemeente heb je hier doorgaans beperkt eigendom en voor duurzaam resultaat op thema’s als vastgoed, openbare ruimte, energie en mobiliteit moet je samenwerken met alle stakeholders. De nieuwe Omgevingswet eist van gemeenten en initiatiefnemers aantoonbare participatie en transparante ontsluiting van data.

Een nieuwe werkwijze met de juiste digitale ondersteuning is essentieel om deze complexe processen effectief te managen en maximale maatschappelijke impact te behalen. Ons prijswinnende en volledig interactieve online platform brengt alle stakeholders en de gemeente samen om rechtstreeks data, plannen, ideeën en middelen uit te wisselen en samenwerkingen op te zetten. Met het platform bouw je een lokale community die zichzelf duurzaam kan organiseren.

Ga naar: www.transformcity.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *