Verhalenontbijt Industriecultuur Haarlem

Het weekend van 21 t/m 23 oktober staat Haarlem volledig in het teken van de IndustrieCultuur. De stad kent een rijk verleden aan industrie, cultuur en handel. In de binnenstad, langs het Spaarne en in de Waarderpolder zijn daar nog veel sporen van te ontdekken. Scheepswerven, bierbrouwerijen en de grafische industrie domineerden eeuwenlang de stad.

Het eerste industriecultuurfestival in Haarlem neemt je mee terug naar oude tijden, maar maakt ook de sprong naar de huidige tijdgeest. Het is een leuk, verdiepend en ontspannend programma geworden voor alle doelgroepen! Industriecultuur Haarlem wordt mogelijk gemaakt door het programma HollandRoute (www.hollandroute.nl) in samenwerking met gemeente Haarlem. Aanmeldingen voor de activiteiten ook via www.industriecultuurhaarlem.nl.

VERHALEN UIT HET INDUSTRIELE VERLEDEN
Haarlem is een verhalende stad en het Seinwezen is een gebouw vol verhalen! Onderdeel van IndustrieCultuurHaarlem is een ontbijt op zondag 23 oktober vanaf 9.30 uur met liedjes, gedichten en verhalen. Naast deze ingrediënten zijn er ook eieren, kaas, croissantjes, jus en koffie! Er is een speciaal optreden van singer-songwriter Yorick van Norden met trainsongs, het lofgedicht op de industrie van stadsdichter Nuel Gieles, een speciaal verhaal van René van Stekelenborg over de geschiedenis van de Haarlemse muziekindustrie en de presentatie van de winnende verhalen van de online industrieverhalenwedstrijd. Informatie over de verhalenwedstrijd kun je vinden op www.verhalenmakers.com. Je kan je verhaal nog tot en met vrijdag 21 oktober mailen naar info@verhalenmakers.com Het ontbijt duurt tot 11.00 uur.

Het Seinwezen ligt naast het spoor in Haarlem. Het pand van het Seinwezen was van 1914 – 2000 het voormalig Hoofdgebouw van het Seinwezen der Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HIJSM), een van de voorlopers van de NS. Het Seinwezen was een onderafdeling van de dienst Weg & Werken, die het onderhoud van de spoorbaan, wissels, seinen en overwegen verzorgde. Sinds 2001 is het pand een bedrijfsverzamelgebouw. In 2011 kocht Seinwezen Beheer het pand met particuliere financiering, met als doel het pand te behouden en verduurzamen. Voor het Industriecultuurontbijt zijn 75 plaatsen beschikbaar. Entree is €7,50 inclusief ontbijt. Aanmelden kan via: redactie@seinwezen.nl of via www.industriecultuurhaarlem.nl Coördinatie van het festival: Michael Struis 06-239 40 303

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *