Chinese horeca-geheimen

De geheimen van de Chinees-Indische horeca liggen op straat

Precies een jaar nadat Mingfang Wang haar restaurant in Hilversum verkocht, is zij iets nieuws gaan doen. Alle recepten en geheimen die haar restaurant tot een succes maakten, deelt zij nu in onderhoudende kookvideo’s op haar eigen YouTube-kanaal. Vanuit haar eigen keuken thuis in Utrecht, laat zij zien hoe je de bekende restaurantgerechten zelf thuis kunt maken.

Bederf je hiermee niet de markt van de Chinees-Indische restaurants?
Mingfang: ‘Ten eerste verdwijnt de klassieke Chinees vanzelf uit het straatbeeld. Dat komt niet door mij, maar doordat er geen goede koks meer te krijgen zijn. Ten tweede… De bereiding van sommige gerechten is zo moeilijk, dat ik denk dat het bij veel kijkers hernieuwde bewondering oproept voor de Chinese kookkunst. Ik denk dat veel mensen de video’s zien, en vervolgens toch bestellen bij hun lokale Chinees.’
https://www.youtube.com/c/MingfangWangTijgerkop

Mingfang is ook te vinden op Facebook.
https://www.facebook.com/mingfangwangtijgerkop/

In september verschijnt van Mingfang het boek Tijgerkop, waarin zij openhartig vertelt over haar jeugd in China, haar komst naar Nederland en alle avonturen in de Chinese horeca in Nederland. Via haar website kunt u nu al het eerste hoofdstuk lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *